Leaderboard
728x15

Damherten Bronst AWD 2016 Deel I

Large Rectangle







 Altijd al een keer naar het AWD gewild maar het kwam er gewoon niet van! 
Vanaf Groningen is het 2,5 uur rijden en dan moet je ook weer terug. Maar afgelopen zondag is het dan toch gebeurd. We (mijn man en ik) hebben afgesproken met Dick van Egmond een fotomaatje en vriend, die ons wel wil rondleiden door dit prachtig gebied.

De afspraak is: 08:30 uur op de parkeerplaats bij de Oase. We zijn er iets eerder dan Dick dus nog tijd voor een kopje koffie, even later arriveert Dick en we nemen onze fototassen en proviand op de rug en lopen naar binnen. 

We hebben nog maar 2 stappen gedaan of de eerste herten lopen al voor ons langs..
 Tjonge zoveel Damherten als hier lopen heb we nog nooit bij elkaar gezien.


 Schuw zijn ze allerminst, maar ze zijn natuurlijk ook aan mensen gewend! Het verbaasd ons dat je niet op de paden hoeft te blijven maar gewoon dwars door het hele gebied kan lopen.


Dit is 1 van de eerste bokken die we zien, voor hem is de bronst voorbij, als je maar 1 stuk gewei meer hebt zullen de dames je wel niet meer zien zitten, dus rest er niets anders dan onder te duiken in het bos!




 We hebben het idee dat er bijna achter en bij elke boom een damhert staat.

Onder het praten en fotograferen lopen we richting het monument (neergestort vliegtuig) op het 'Kromboomsveld', waar de bronst zich volgens Dick concentreert en al gauw horen we het ge-burl...nou ja ge-burl het is meer een soort van "Knorren"

Achter het Kromboomsveld lopen we een stuk bos in met heel veel dode takken (takkenbos) en daar zien we de ene na de ander mooie bok staan of liggen in een kuil.






Achter het bos ligt een groot veld met wat heuveltjes, hier hebben de dieren alle ruimte en ik denk dat hier dan ook word gevochten om de meest mooie vrouwtjes!





Op deze plek horen we opeens gekletter van geweien, een wilde knokpartij tussen 2 rivaliserende mannetjes, de foto's hiervan bewaar ik voor het 2de gedeelte, anders word de blog wel heel erg lang!!



Klik op de eerste foto als je ze in de lightbox wilt zien!


bedankt voor alle reacties bij de blog van de IJsvogeltjes!










Banner