Leaderboard
728x15

Eekhoorns en zo!

Large Rectangle

Van de zomer een dag in een hutje gezeten in België! (met dank aan Karina Kleijn) Er zouden Eekhoorntjes zitten en ook veel vogels..
De hoeveelheid vogels viel wat tegen! Niet veel soorten gezien! maar eekhoorns des te meer...Het weer was een beetje wisselend, soms scheen de zon uitbundig en dan kroop tie weer achter de wolken en was het wat donker!


Bekijk de foto's ook eens in de lightbox, ze zijn mooier en veel scherper, klik hiervoor  op de 1ste foto!


Merel (vrouwtje)

een onverwachte gast bij de waterbak, we hadden een eekhoorn verwacht, maar opeens zat daar een heel mooi konijntje tussen al het groen!

duif

Beetje schuw nog, maar daar was ons eerste eekhoorntje, nog een beetje verstopt maar het koppie alvast op de plaat gezet!

Een jonge roodborst, de vader of moeder hebben we niet gezien, dus deze moest zich al helemaal zelf redden.

Merel (mannetje) deed zich flink te goed aan al het lekkers!

De jonge merel liet zich af en toe nog graag even door moeder voeren! Deze 2 vlogen af en aan!
leuk gezicht, dat bedelen wat ze doen!

Natuurlijk was de GBS er ook..

Qua vogel soorten hebben we het dan ook wel gehad, o ja...er zaten ook nog wat jonge koolmezen!
maar dat was het dan ook............op een gegeven ogenblik zaten er wel 8 verschillende eekhoorntjes, die waren zo druk dat er nauwelijks nog ruimte voor de vogels was! Opeens streek er een grote vogel neer, hij viel vanuit het niets naar beneden, vlak voor de hut....een SPERWER!! 
Wow fantastisch, maar we hadden een vriendin mee in de hut en die werd bij het zien van deze rover een ietsje te enthousiast, ze riep spontaan "een sperwer"....tja..... en weg was tie weer!! Dat was de sperwer!!

Daarna werd het stil.....heel stil, geen vogels meer...geen eekhoorns, geen konijnen..helemaal niets..het was doodstil in het bos!
dat heeft een poosje geduurd! Later kwam er af en toe nog weer eens wat eekhoorntje langs, maar met de vogels was het helemaal gedaan! 

Lekker walnootje!


















Zoeken naar lekkers in alle gaten en hoeken!






Het was een gave dag in de hut en ik ga vast nog wel eens weer in een ander hutje kijken, maar vanuit Groningen is België toch erg ver! We hadden dit van te voren besproken omdat we in Zeeland op een camping stonden en dat was lekker dichtbij! Maar mochten we ooit weer een sperwer voor een hut krijgen dan moeten we dus heel...ik bedoel echt heel stil zijn...en dat geld natuurlijk ook voor alle vriendinnen!!

bedankt voor alle reacties op mijn vorige blog!

Bekijk de foto's in de lightbox, ze zijn mooier en veel scherper, klik hiervoor dan op de 1ste foto!
Banner